S-a încălzit războiul din Ucraina: Şase regiuni ruse au fost vizate în cel mai amplu atac cu drone ucrainene de când a început conflictul / Rușii au ucis șase piloți ofițeri ai Kievului lângă Bahmut

Șase regiuni rusești au fost vizate, miercuri dimineață, de cel mai mare atac cu drone de pe teritoriul Rusiei de când Moscova a trimis trupe în Ucraina în urmă cu 18 luni, relatează Associated Press.

Dronele au lovit un aeroport din regiunea de vest Pskov şi au declanşat un incendiu masiv acolo, au anunţat guvernatorul şi presa locală. Mai multe drone au fost doborâte, de asemenea, în regiunile Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga şi în jurul capitalei ruse, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Atacul din regiunea Pskov, care se învecinează cu Letonia şi Estonia, a fost raportat cu câteva minute înainte de miezul nopţii şi a lovit un aeroport din capitala omonimă a regiunii, avariind patru avioane de transport Il-76, a informat agenţia de ştiri rusă TASS, citând oficiali din serviciile de urgenţă. Guvernatorul regional, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor către şi de la aeroport miercuri, astfel încât daunele să poată fi evaluate în timpul zilei.

Imaginile şi filmuleţele postate pe reţelele sociale au arătat fum care se înălţa deasupra oraşului Pskov şi un incendiu mare. Vedernikov a spus că nu au fost victime, iar focul a fost stins.

Informaţii neconfirmate din presă spun că între 10 şi 20 de drone ar fi atacat aeroportul.

Pskov a fost principala regiune în care oficialii au raportat pagube. Se pare că patru avioane rusești, IL-76, au fost distruse.

Tot miercuri, sase piloţi ucraineni au fost ucişi într-o misiune de luptă în apropiere de Bahmut, a anunţat la televiziunea ucraineană Suspilne un purtător de cuvânt al celei de-a 18-a Brigăzi Separate de Aviaţie a Armatei Ucrainene ”Igor Sikorski”, Evghen Rakita, relatează news.ro.

Citeste si...  Mama lui Vlad Pascu, Miruna, a fost reținută de DIICOT. Ar fi amenințat martorii din proces

Toți șase erau ofițeri.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img