Rusia spune că a interceptat două drone americane deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea

Rusia a anunțat că a ridicat de la sol două dintre avioanele sale de luptă pentru a intercepta două drone americane de recunoaştere deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, un tip de incident care a devenit frecvent în ultimele luni.

Rusia spune că a interceptat două drone americane. După „detectarea unui zbor spre frontiera de stat rusă”, Moscova a trimis două avioane de luptă pentru a „preveni o posibilă încălcare a frontierei” şi pentru a „contracara (misiunea) de recunoaştere” a dronelor, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Ministerul a adăugat că aceste nave americane fără pilot, Reaper şi Global Hawk, „efectuau o misiune de recunoaştere în regiunea peninsulei Crimeea” anexată în 2014 de Rusia.

După sosirea avioanelor ruseşti, dronele „şi-au schimbat direcţia de zbor. Apoi, au părăsit zonele în care au fost efectuate recunoaşteri aeriene”, a adăugat ministerul, citat de Agerpres.

Rusia spune că a interceptat două drone americane deasupra Mării Negre
Incidentele în care au fost implicate avioane ruseşti şi drone americane sau avioane NATO s-au înmulţit în ultimele luni. Atât în Marea Neagră, cât şi deasupra Mării Baltice, pe fondul conflictului din Ucraina.

Rusia

Drone Valkyrie US AIR Force

Duminică, Rusia a susţinut deja că a interceptat o dronă americană care se apropia de graniţa sa în Marea Neagră. Un incident similar a avut loc la începutul lunii august.

Crimeea, crucială pentru logistica forţelor ruse care luptă în sudul Ucrainei, a fost vizată în mod repetat de atacuri ucrainene cu drone de la începutul conflictului.

Citeste si...  Zelenski avertizează: „Dacă Ucraina cade, Putin va împărţi lumea”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img