Rusia avertizează Israelul să nu trimită arme în Ucraina. Maria Zaharova: „Vom considera aceste arme ținte legitime pentru forțele noastre armate”

Rusia a avertizat Israelul miercuri, în prima zi a lunii februarie, în privința oricăror posibile livrări de arme către Ucraina, după ce prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că va „examina această problemă”, informează Rmx.news.

„Când vine vorba de livrările de arme (în Ucraina), noi nu clasificăm țările din punct de vedere geografic. Toate țările care livrează arme trebuie să înțeleagă că vom considera (aceste arme) ținte legitime pentru forțele noastre armate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, despre posibilitatea livrărilor israeliene.

Într-un interviu acordat CNN, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că țara sa ia în considerare acordarea de ajutor militar Ucrainei, declarându-și totodată disponibilitatea de a media conflictul dintre Kiev și Moscova.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Până acum, Netanyahu s-a abținut să ia o poziție fermă de partea Ucrainei, încercând să minimalizeze Rusia, care controlează spațiul aerian al Siriei și de obicei monitorizează operațiunile statului israelian împotriva Iranului pe teritoriul Siriei.

El a confirmat că Statele Unite au transferat în Ucraina muniție de artilerie care fusese stocată anterior în Israel și a sugerat că statul israelian acționează pentru a preveni producția de arme pentru Rusia în Iran.

Oficialii ucraineni și occidentali acuză Iranul că a furnizat Rusiei drone pentru invadarea Ucrainei, acuzații pe care Teheranul le neagă.

Citeste si...  Şi judecătorii intră azi în grevă. Guvernul vrea să umble la pensiile speciale. „Firească ar fi fost măcar o consultare”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img