Rusia avertizează Germania în legătură cu tancurile Leopard: Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor

Rusia trimite o undă de șoc direct în Germania. Kremlinul a transmis un semnal categoric și a avertizat autoritățile de la Berlin în cazul în care va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. O declarație radicală în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia avertizează Germania. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ce se va petrece dacă Berlinul va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. Mai exact, Kremlinul a atras atenția cu privire la deteriorarea în continuare a relațiilor ruso-germane dacă Berlinul va livra tancuri de luptă Leopard Ucrainei.

„Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției de presă Interfax.

Reacția purtătorului de cuvânt al Kremlinului vine într-un moment în care presiunea crește asupra Germaniei pentru a autoriza trimiterea acestor blindate.

Germania, amenințată din cauza tancurilor Leopard 2

Polonia a anunțat că intenționează să-și trimită tancurile Leopard, de fabricație germană, în Ucraina, dar Germania nu a spus că va face la fel. Moscova a criticat în mod repetat livrările de arme occidentale către Ucraina ca o escaladare a războiului.

În urmă cu câteva zile, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a susținut că Germania nu va împiedica Polonia să trimită tancurile Leopard 2 în Ucraina.

„Deocamdată, subiectul nu a fost pus, dar dacă am fi întrebați, nu am sta în cale”, a spus Baerbock în clipa în care a fost chestionată ce s-ar întâmpla dacă Polonia și-ar expedia tancurile Leopard 2 fără acordul Germaniei. Ea a ținut să arate că știe cât de importante sunt aceste tancuri.

Berlinul a primit critici dure din partea Poloniei pentru poziția sa ambiguă

Citeste si...  Rusia va fi atacată! Războiul se mută în țara lui Vladimir Putin

Până în acest moment, Berlinul a fost precaut să transfere tancurile extrem de sofisticate Leopard 2 în Ucraina, de teamă că acest lucru ar putea provoca extinderea războiului rusesc în această țară. Din cauza acestei atitudini, Berlinul a primit critici dure din partea Poloniei pentru poziția sa ambiguă.

„Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. Oameni nevinovați mor în fiecare zi”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Rusia fac ravagii în orașele ucrainene cu borbadamentele și că obiective civile sunt atacate, iar femei și copii sunt uciși.

În weekendul care a trecut, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a reiterat angajamentul Berlinului și al Parisului de a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva ocupației rusești și de a preveni o revenire a „urii și a rivalităților naționale” pe continent. La rândul său, Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, a spus că anticipează că o decizie privind expedierea tancurilor către Ucraina va fi luată în curând.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img