Rusia a folosit spațiul arerian românesc ca să atace Ucraina. Sirenele au sunat în Tulcea și Galați

Rusia ar fi intrat în spțiul aerian românesc pentru a atac ținte din Ucraina, potrivit informațiilor de ultimă oră. Sirenele de alertă aeriană au fost activate la Tulcea și la Galați.

România investighează dacă Rusia a încălcat din nou spațiul său aerian în timpul ultimului său atac asupra Ucrainei în noaptea de 29 spre 30 septembrie.

Ministerul a raportat că, în timp ce Rusia ataca porturile ucrainene de pe Dunăre, sirenele de alertă aeriană au fost activate în orașele românești din apropiere, Tulcea și Galați, deoarece sistemele radar au detectat un obiect nesancționat care se îndrepta spre acestea din urmă în spațiul aerian al României.

Rusia a folosit spațiul arerian românesc ca să atace Ucraina. Sirenele au sunat în Tulcea și Galați
Locuitorii au declarat că au văzut ceva căzând din cer și au auzit sunetele unor avioane militare care zburau la joasă înălțime, scrie Kyivindepedndent

Autoritățile locale caută în continuare dovezi ale unui atac.

Citește și: VIDEO Bombardamente rusești la câțiva metri de România. Mesaj RO-Alert: „Adăpostiți-vă în beciuri”

Aceasta nu este prima dată când atacurile rusești asupra porturilor dunărene încalcă teritoriul României. Ministerul de Externe al României l-a convocat pe șeful misiunii rusești în țară pentru a răspunde pentru modul în care resturi de drone rusești au ajuns pe teritoriul României pe 9 septembrie.

România a introdus noi măsuri de securitate pentru a proteja populația civilă din apropierea fluviului Dunărea.

Comunicatul MApN

În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Citeste si...  Mai multe blocuri aflate în Sectorul 3 urmează să fie reabilitate termic prin PNRR

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img