Rusia a anunțat că a distrus trei drone marinei ucrainene în Marea Neagră

Rusia a anunțat miercuri că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră, fără a preciza care este ținta lor, în urma primului atac al Ucrainei în această dimineață asupra unui șantier naval ucrainean.

“La 13 septembrie (miercuri), în apele Mării Negre, aviaţia Flotei Mării Negre a detectat şi distrus trei ambarcaţiuni fără pilot ale armatei ucrainene”, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără alte precizări.

Atacurile cu ajutorul dronelor navale sau aeriene sunt frecvente în largul Ucrainei şi s-au intensificat de când Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea exporturi de cereale ucrainene, aminteşte AFP.

La începutul lunii septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un atac de acest tip ce viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsulă anexată în 2014 şi vizată constant de atacuri ucrainene, privind agerpres.ro

Această structură a fost avariată de două ori de la începutul ofensivei ruse în 2022.

Miercuri dimineaţă, tiruri de rachete ucrainene împotriva unui şantier naval din Sevastopol a avariat două vase aflate în reparaţie şi a rănit 24 de persoane, potrivit Moscovei.

Vezi si: Rusia spune că nu va permite băncilor străine să plece uşor din ţară

The post Rusia a anunțat că a distrus trei drone marinei ucrainene în Marea Neagră appeared first on Romaniainformata.ro.

Citeste si...  Peste 300 de medici și studenți ai UMF Cluj au alergat la un cros caritabil

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img