Românii care primesc bani de la stat în Săptămâna Mare. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Vești bune pentru zeci de mii de români. Se dau bani de la stat, dar și pachete de alimente consistente în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, aduce vești bune. El precizează că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la români în Săptămâna Mare.

De asemenea, în paralel, se vor distribui 800.000 de pachete alimentare destul de consistente, dacă luăm în considerare că valoarea de piață a unui astfel de pachet este 390 de lei.

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş.

Pachete de alimente în valoare de aproape 400 de lei

În același timp, Marcel Boloş a mai anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Citeste si...  Bogdan Aurescu vrea un tribunal special pentru sancționarea crimelor de război din Ucraina

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img