România este țara europeană cu cel mai prost echilibru dintre viață personală și muncă

România este țara din Europa cu cel mai prost echilibru dintre viață personală și muncă, arată un raport care analizează 30 de state, realizat de Remote.
România a primit un scor de 55,28, din maximul de 100. Țara noastră oferă beneficii precum 34 de zile libere pe an și un beneficiu de 75% din salariul total, în concediul medical, în timp ce concediul de maternitate plătit este de 18 săptămâni, iar suma încasată este 85% din salariu. În schimb, țara noastră are unul dintre cele mai mici salarii minime, de 3,94 dolari pe oră. Indicele fericirii este 6,48 din 10, iar numărul mediu de ore lucrate este de 34,3 de ore săptămână.
Țara care ocupă locul 1 în clasamentul privind echilibrul dintre viață și muncă este Luxemburg. Țara înregistrează performanțe bune la toți indicatorii cheie, în special în ceea ce privește concediul de maternitate legal (100% din salariul angajatului timp de 20 de săptămâni) și concediul anual legal (26 de zile). Cu un scor al fericirii de 7,4, Luxemburg este, de asemenea, una dintre cele mai mulțumite națiuni din Europa.

Citeste si...  Volkswagen va lansa două modele electrice la prețuri sub 25.000 de euro / Bateria se va încărca de la 10% la 80% în aproximativ 20 minute, iar viteza maximă va fi 160 km pe oră

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img