Rival chinez pentru ChatGPT: Gigantul Baidu a lansat robotul conversaţional Ernie Bot

Gigantul chinez de internet Baidu a lansat, joi, robotul conversaţional Ernie Bot, răspunsul său la americanul ChatGPT, disponibil deocamdată doar pentru piaţa chineză, scrie agenția AFP, citată de News.ro.
“Suntem încântaţi să anunţăm că Ernie Bot este acum pe deplin disponibil pentru publicul larg, începând cu 31 august”, a transmis Baidu într-un comunicat.
“În plus faţă de Ernie Bot, Baidu învaţă să lanseze o serie de noi aplicaţii născute din inteligenţa artificială care le vor permite utilizatorilor să experimenteze pe deplin cele patru capacităţi de bază ale inteligenţei artificiale generative: înţelegere, producţie, raţionament şi memorie”, a adăugat compania.
Start-up-ul californian OpenAI lansase în noiembrie 2022 ChatGPT, un sistem conversaţional (“chatbot”) capabil să formuleze răspunsuri detaliate pe o gamă largă de subiecte sau să redacteze eseuri în câteva secunde.
Isprăvile lui ChatGPT sunt urmărite cu pasiune în China, unde interfaţa este totuşi blocată fără un software de tip VPN şi un număr de telefon străin.
Baidu, din China, a fost primul din ţara sa care anunţa că lucrează la un echivalent local al ChatGPT, pe care l-a prezentat în martie.
Dar versiunea sa beta a fost iniţial disponibilă doar în mod limitat, în mandarină şi în anumite dialecte chinezeşti.
Tencent, campionul internetului şi al jocurilor video, şi Alibaba, pionierul comerţului online, au anunţat, de asemenea, că lucrează la acest subiect.
În faţa acestei euforii pentru aceste noi instrumente, China a anunţat în aprilie că va impune o “inspecţie de siguranţă” a instrumentelor de inteligenţă artificială înainte de a autoriza introducerea lor pe piaţă.

Citeste si...  Pizza Hut va închide 13 din cele 43 de restaurante din România, în următoarele șase luni. Compania „va intra într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activității”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img