Revoltă în Daghestan. Vladimir Putin, ședință de urgență la Kremlin

Vladimir Putin a convocat o întâlnire de urgență cu toată conducerea Rusiei, după revolta din Daghestan. Cine va participa la întrunire.

Putin a convocat o întâlnire de urgență cu toată conducerea Rusiei după revolta din Daghestan. Anunţul a fost făcut de secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov.

În urma revoltei din Mahacikala, președintele rus Vladimir Putin va organiza o întâlnire amplă luni, în jurul orei 19:00 (ora Moscovei). La întâlnire se va discuta despre „încercările Occidentului de a diviza societatea rusă”.

„Putin intenționează să organizeze o mare întâlnire reprezentativă astăzi, în jurul orei 19:00, Şi să discute încercările Occidentului de a folosi evenimentele din Orientul Mijlociu pentru a diviza societatea rusă. Va avea loc o conversație detaliată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.

Cine va participa la întâlnirea cu Putin

La reuniune vor participa întreaga conducere a țării. prim-ministrul Mihail Mişustin, președintele Consiliului Federației Valentina Matvienko, președintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrushev, procurorul general Igor Krasnov, prim-viceprim-ministrul Andrei Belousov, ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Shoigu, directorul FSB Alexander Bortnikov, directorul Gărzii Naționale Viktor Zolotov, șeful serviciului de informații externe Serghei Naryshkin, Președintele Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, prim-adjunctul șefului Ministerului Afacerilor Interne, Alexander Gorovoy. Peskov a menționat că lista ar putea fi ajustată. El a promis că va informa dacă se întâmplă acest lucru.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei nu a comentat măsurile care ar putea fi luate împotriva participanților la evenimentele din Mahacikala, sugerând să aștepte întâlnirea.

Citeste si...  SUA: Bineînţeles că nu susţinem niciun apel al Chinei la o încetare a focului. Ar fi doar în beneficiul Rusiei

Vladimir Putin

PutinContext

La 29 octombrie, au avut loc revolte pe aeroportul Mahacikala. Acestea au fost provocate de sosirea unui zbor regulat de la Tel Aviv pe fondul agravării situației din Orientul Mijlociu. Câteva sute de persoane au intrat în clădirea aeroportului și pe aerodrom. Ulterior, ei au fost forțați să iasă de către ofițeri. Potrivit ultimelor date, peste 20 de persoane, inclusiv ofițeri de poliție, au fost rănite. Iar 60 de protestatari au fost reținuți. Autoritățile din Daghestan și liderii religioși au condamnat incidentul, legându-l de o provocare.

Liderul din Daghestan îi acuză pe ucraineni

Liderul republicii majoritar musulmane Daghestan, din Caucazul rus, Serghei Melikov, dă vina pe Ucraina. El a dat asigurări luni, fără a prezenta probe, că tulburările de duminică din capitală, au fost organizate de ucraineni, conform AFP.

„Iniţiatorii acestei acţiuni, evident, sunt inamicii noştri. Cei care au organizat aceste acţiuni de pe teritoriul Ucrainei’, a declarat liderul Daghestanului pentru presă, citat de agenţia RIA Novosti.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img