Retrospectiva săptămânii 3-9 iunie. Cele mai importante subiecte

Retrospectiva săptămânii

Informația înseamnă putere! Tocmai de aceea ne-am gândit să vă aducem în atenție retrospectiva săptămânii cu cele mai importante subiecte.

Numărul infracțiunilor de evaziune fiscală a explodat

Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală este în creştere rapidă în primele patru luni ale anului, potrivit unui bilanţ făcut public de Poliţia Română.

„Se constată un trend ascendent în cazul infracţiunilor economico-financiare”, este una dintre concluziile bilanțului făcut public de Poliţia Română.

Prețul mediu al apartamentelor, o valoare record la nivel național

Prețurile cerute pe apartamentele noi din orașele mari continuă să crească, cu până la +4% în Timișoara sau Constanța în ultimele 30 de zile, conform datelor Imobiliare.ro. Singura excepție notabilă este Iașiul, unde asistăm la o evoluție contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane. De asemenea, există creșteri ale prețurilor apartamentelor și în orașele medii analizate, cu Oradea în prim plan (+1.8%). Creșteri de preț au avut loc și în Sibiu și Craiova.

Cele mai mici și cele mai mari pensii din UE. Pe ce loc e România

Pensia medie pe care o încasează un român este de 382 de euro, la nivel de 2021, conform datelor oferite de Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, scrie Euronews. Mai jos decât România, la nivelul Uniunii Europene, este Bulgaria, unde pensia medie este de 226 euro pe lună.

Guvernul majorează salariul minim cu trei zile înainte de alegeri

„Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, faţă de 3.300 lei cât este în prezent. Măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forţă de muncă şi reducerea muncii la negru şi la nivel economic, prin creşterea consumului, cu influenţă şi asupra importului bunurilor de consum şi sporirea puterii de cumpărare a salariaţilor”, au transmis, joi, oficialii Ministerului Muncii.

Citeste si...  S-a lansat UberX Share în București. Costurile, mai mici

Vești bune de la Eurostat. Evoluția Economiei României este peste media europeană

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro şi Uniunii Europene a înregistrat un avans de 0,3%, în primul trimestru din 2024, comparativ cu trimestrul patru din 2023, potrivit datelor transmise de Eurostat.

Articolul Retrospectiva săptămânii 3-9 iunie. Cele mai importante subiecte apare prima dată în Money.ro.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img