Renault vrea să își listeze divizia de vehicule electrice, Ampere, în primăvara anului viitor

Renault caută să listeze la bursă divizia sa de vehicule electrice Ampere în primăvara anului viitor, a anunţat luni Luca de Meo, directorul general al producătorului auto francez, la un post de televiziune, transmite agenția Reuters.
De Meo a declarat la BFM TV că Renault vrea ca până la 1 noiembrie 2023 divizia să fie separată de restul companiei, pentru a pregăti Oferta Publică Iniţială (IPO), conform Agerpres, care citează Reuters.
“Deci, vom separa divizia şi apoi vom vedea dacă sunt condiţiile adecvate pentru a intra pe piaţă”, a explicat şeful Renault, adăugând că listarea va avea probabil loc în primăvara anului viitor.
Anul trecut, Renault a anunţat că va crea două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.
Divizia Ampere va avea sediul în Franţa şi aproximativ 10.000 de angajaţi.
Societatea mixtă din domeniul vehiculelor cu motoare pe combustie înfiinţată cu Geely, care va avea denumirea Horse, va avea sediul în afara Franţei şi aproximativ 19.000 de angajaţi pe trei continente.

Citeste si...  Volkswagen nu ia încă o decizie cu privire la o nouă uzină de baterii din Europa

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img