Renault va lansa Legend, mașina electrică de oraș care va costa mai puțin de 20.000 de euro

Constructorul auto francez Renault a anunţat lansarea “Legend”, un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro, înainte de aplicarea subvenţiilor, pentru a răspunde concurenţei chineze şi americane, transmite AFP, citată de Agerpres.
Destinat a fi un vehicul urban prin excelenţă, compact şi fabricat în Europa, noul model “Legend” ar urma să apară pe piaţă din 2025, a indicat Renault înaintea lansării oficiale a noii sale divizii electrice, Ampere.
“Legend” promite de asemenea o eficienţă energetică “best-in-class”, cu un consum de numai 10 kWh/100km, emisii de CO2 pe parcursul ciclului de viaţă cu 75% mai mici decât majoritatea vehiculelor cu combustie internă vândute pe piaţa europeană în 2023, şi un consum de materii prime redus, ca urmare a dimensiunilor sale compacte.
Noua divizie Ampere va propune în total şapte modele până în 2031: Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, “Legend” precum şi două modele suplimentare.
De la un obiectiv de 300.000 vehicule vândute în 2025, Ampere se aşteaptă să vândă 1 milion de vehicule în 2031, echivalentul unei cote de piaţă de 10%. De asemenea, Ampere vizează o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro în 2025, faţă de 46 de miliarde de euro pentru întregul grup Renault în 2022. Obiectivul este o cifră de afaceri de 25 de miliarde de euro în 2031, adică o rată anuală de creştere de peste 30% între 2023 şi 2031.
“Ceea ce vrem este să democratizăm vehiculele electrice în Europa. Ne vom reduce costurile în mod semnificativ pentru a reduce preţurile, iar în paralel ne vom îmbunătăţi marja operaţională”, a declarat directorul financiar de la Renault, Thierry Pieton.
Renault, care a amânat introducerea Ampere la bursă pentru primul semestru din 2024, în aşteptarea unor condiţii mai favorabile, promite investitorilor o structură simplă şi foarte profitabilă.
Ampere are 11.000 de angajaţi, dintre care 35% sunt ingineri, care concep, dezvoltă şi produc în Franţa vehicule sub marca Renault.
Anul trecut, Renault a anunţat că va crea două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.
Prezent în peste 130 de ţări şi având peste 111.000 de salariaţi, Grupul Renaul a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022.

Citeste si...  Semnal de alarmă în piața europeană de real estate: Signa, un imperiu imobiliar şi de retail în valoare de 27 miliarde de euro, a cerut intrarea în insolvență

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img