Renault pregătește o majorare a bugetului de salarii pentru 2023, pentru a-i ajuta pe angajaţi să facă faţă creşterii costului vieţii

Producătorul auto Renault vrea să-i ajute pe angajaţi să facă faţă creşterii costului vieţii oferind o majorare cu 7,5% a bugetului de salarii pe 2023, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Agerpres.
Creşterea bugetului va corespunde unei majorări a salariului net de 110 euro pe lună pentru aproximativ două treimi din forţa de muncă, şi ar reprezenta cea mai mare creştere din 1992, susţin sursele.
Alte surse au declarat că în 6 ianuarie Renault şi Nissan vor anunţa oficial la Londra acordul privind reconfigurarea alianţei lor.
Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.
Negocierile au început în luna octombrie, când directorul general de la Renault, Luca de Meo, s-a deplasat în Japonia pentru a se întâlni cu omologul de la Nissan, Makoto Uchida. Renault era interesat să convingă Nissan să investească în divizia sa specializată pe producţia de vehicule electrice, în timp ce Nissan dorea ca Renault să îşi reducă participaţia de 43% pe care o deţine la Nissan pentru a pune alianţa veche de 23 de ani pe picior de egalitate.

Citeste si...  Studiu EY: Mașinile electrice sunt tot mai populare pe fondul scumpirii carburanților/ Este primul an în care preţul ridicat al combustibililor este invocat ca principal motiv pentru trecerea la vehiculele electrice

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img