Record de pelerini la Iași. Câți credincioși au venit la moaștele Sfintei Parascheva

La Iași s-a înregistrat un nou record de pelerini. Un număr extrem de mare de credincioși a fost raportat în ultimele ore.

Mai exact, peste 320.000 de pelerini s-au închinat până duminică la prânz la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se află încă 45.000 de credincioşi. Sunt cele mai mari cifre de până acum din istoria pelerinajului de la Iași.

Și nu doar ieri a fost o zi plină, ci și azi. Afluxul de pelerini continuă să fie ridicat, pe străzile din jurul catedralei ieşene aşteptând la rând pentru a se închina la sfintele moaşte aproximativ 45.000 de oameni.

Timp de așteptare de peste 12 ore și duminică la moaștele Sfintei Parascheva

Rândul se întinde pe o lungime de câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare este de peste 12 ore. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie reintrodusă în catedrală în cursul zilei de duminică, dar este puţin probabil să se întâmple acest lucru, din cauza numărului ridicat de credincioşi care se află la rând.

Conform anunțului făcut de reprezentanţii arhiepiscopiei, încă vin pelerini din ţară la Iaşi, în ultimele 24 de ore rândul măsurând constant câţiva kilometri.

În cele opt zile de pelerinaj de până acum au avut nevoie de îngrijiri medicale 591 de persoane, iar 47 dintre acestea au fost transportate la spital.

Citeste si...  Joi, 5 octombrie, nu se face școală. De ce

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img