Reacția Pentagonului după atacul israelian de la Jabalia: ”Acordați prioritate siguranței civililor”

Reacția Pentagonului. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, „a subliniat necesitatea de a acorda prioritate siguranţei civililor în cadrul operaţiunilor militare”, în timpul unei convorbiri telefonice avute marţi seară cu ministrul israelian al apărării.

Reacția Pentagonului după atacul israelian de la Jabalia: Comunicatul american este emis la câteva ore după bombardarea de către armata israeliană a unui bastion Hamas din tabăra de refugiaţi de la Jabalia, care s-a soldat cu un număr mare de victime civile, pe lângă luptătorii Hamas.

Decizia de a începe comunicatul cu acest mesaj pare să indice disconfortul Washingtonului faţă de atac, deşi acest aspect a fost inclus în fiecare apel de la începutul războiului, notează The Times of Israel.

De asemenea, şeful Pentagonului „a confirmat creşterea livrărilor de ajutor umanitar prin punctul de trecere Rafah şi a îndemnat la continuarea progreselor pentru a creşte asistenţa acordată civililor din Gaza”, se arată în comunicat.

Citeste si...  Un bărbat a dat-o pe mâna poliției pe femeia cu care a avut întâlnire la restaurant pentru că nu a plătit jumătate din consumație

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img