Razie a Poliției prin aeroporturi. Au fost vizați taximetriștii. Zeci de amenzi

Poliţiştii au dat amenzi de peste 17.000 de lei, în urma unei acţiuni la nivel naţional de verificare a taximetriştilor în zona aeropoturilor.

Reprezentanţii Poliţiei Române au transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei Transporturi au desfăşurat în această săptămână, o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România. 

Astfel, au fost verificate 213 autovehicule, dintre care patru microbuze, fiind legitimate 258 de persoane şi aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.625 de lei.

“Din totalul sancţiunilor, 15 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 39 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi nouă la alte acte normative.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase trei certificate de înmatriculare, fiind reţinut şi un permis de conducere”, au afirmat poliţiştii.

În cadrul acestei acţiuni, în zona Aeroportului Internaţional Iaşi, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Iaşi au depistat un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova, pe strada Moara de Vânt, judeţul Iaşi şi efectua transport public contra cost, pentru 4 persoane, fără a deţine autorizaţie taxi valabilă.

El a fost amendat cu 5.000 de lei şi poliţişti i-au reţinut plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi i-au suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului.

Citeste si...  Parfumuri de contrabandă, vândute prin firme de curierat. Prejudiciu de 450.000 de lei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img