Războiul din Israel, prin ochii lui Recep Tayyip Erdogan. A lansat un atac dur la adresa SUA. ”Se pregătesc să comită masacre grave în Fâșia Gaza”

​Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un atac la adresa Statelor Unite, afirmând că decizia de a muta mai aproape de Israel un portavion american aflat în Mediterană arată că Washingtonul vrea să comită „masacre grave” în Fâşia Gaza, transmite Reuters.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a anunţat la o zi după declanșarea atacului Hamas împotriva Israelului că SUA vor muta mai aproape de Israel un grup naval, ce include portavionul USS Gerald R. Ford.

„Ce va face portavionul Statelor Unite în apropiere de Israel, de ce vine? Ce vor face bărcile şi avioanele din jurul lui? Ele vor lovi Gaza şi împrejurimile şi vor lua măsuri pentru (comiterea de) masacre grave acolo”, a spus Erdogan într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, la Ankara.

Anterior, Erdogan afirmase că Turcia este pregătită să medieze între forţele israeliene şi palestiniene pentru a instaura calmul.

Citeste si...  Provocarea ucigașă de pe TikTok. Sunt deja victime

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img