Rândurile armatei ucrainene sunt umplute de tot mai mulți bărbați în vârstă care nu mai fac față pe front, semn că nu mai există tineret în țară

blank

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, vârsta medie a personalului forțelor armate ucrainene crește. Bărbații de vârstă mijlocie luptă astăzi împotriva agresiunii ruse. Este dificil pentru comandanți să planifice operațiunile necesare pentru atingerea obiectivelor campaniei, conform Remix News.

„Vârsta medie a unui soldat din batalionul meu este de 45 de ani”, a declarat pentru publicație Dmitro Berlin. El este comandantul batalionului celei de-a 32-a brigăzi mecanizate separate a Forțelor Armate ucrainene. Soldații brigăzii luptă astăzi lângă Kupiansk, pe frontul de est.

„La această vârstă, este deja dificil să îndeplinești toate sarcinile necesare. Unora chiar le este greu să transporte muniție și armătură”, a recunoscut Berlin.

Potrivit comandantului, batalionul nu primește forțe noi sau soldați mai tineri. În același timp, suferă tot mai multe victime:

„Sunt din ce în ce mai puțini oameni (sub comanda mea). Calitatea întăririi unității este din ce în ce mai scăzută”, a spus el.

Soldații în vârstă nu fac față pe front

În războaiele din secolul trecut, majoritatea trupelor erau formate din bărbați de 20-30 de ani. Unii erau chiar mai tineri. Chiar și astăzi, vârsta medie a majorității armatelor occidentale este semnificativ mai mică decât în Ucraina. Spre comparație, în 2021, în SUA era 28, iar în Marea Britanie în 2023 era 31.

Deși datele oficiale despre forțele armate ucrainene nu sunt disponibile, The Sunday Times estimează că vârsta medie actuală a soldaților ucraineni este de 43 de ani. Consilierul prezidențial Serhii Leshcenko a recunoscut în urmă cu două luni că a auzit „date tulburătoare” de la un comandant de batalion din Donbass. Unele dintre brigăzile implicate în contraofensiva de anul trecut aveau o vârstă medie de 54 de ani.

Citeste si...  Tensiuni între Rusia și Moldova. MAE de la București condamnă Moscova pentru declarațiile care „vizează o parte a teritoriului României”

„Un soldat de asalt nu poate participa la o operațiune de asalt la acea vârstă”, a spus Leshcenko.

Vârsta medie a populației Ucrainei astăzi este de 40 de ani. Populația sa de la prăbușirea URSS a scăzut de la 52 de milioane la 37 de milioane dacă se ia în considerare populația teritoriilor anexate de Federația Rusă. Speranța medie de viață a bărbaților în 2023-2024 va scădea la 57, iar a femeilor, la 70.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img