Raiffeisen Bank raportează un profit mai mare cu 45% în primele nouă luni, de 1,3 miliarde lei

Raiffeisen Bank România raportează un profit de 1,3 miliarde lei, la finalul primelor nouă luni din acest an, în creștere cu 45% față de primele nouă luni ale anului precedent, conform raportului financiar publicat vineri.
Activele totale s-au ridicat la 67,5 miliarde de lei, în creștere cu 9% față de primele 9 luni ale anului precedent. Cheltuielile operaționale au crescut cu 11% an la an, în principal din costurile de personal, IT și logistică.
Economiile clienților Raiffeisen Bank România au înregistrat un avans de 6% an la an, ca urmare a creșterii soldului de depozite la termen în toate segmentele de activitate. În categoria clienți persoane fizice, creșterea a fost de 7% an la an.
Creditele acordate clienților au înregistrat un ritm de creștere de 4% an la an, creștere generată în special din segmentele de persoane juridice.
Stocul de credite aferente persoanelor fizice a rămas relativ stabil într-un context macroeconomic caracterizat de incertitudine, inflație ridicată și rate de piață la niveluri înalte.
În ceea ce privește creditarea pentru achiziția de locuințe, T3 2023 a fost marcat de o încetinire, în concordanță cu contextul economic incert. Ponderea creditelor cu dobândă fixă în structura vânzărilor de credite imobiliare a ajuns la 94%.
Stocul de împrumuturi aferent clienților corporativi s-a consolidat cu 5% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.
Stocul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 8% an la an, cu impact pozitiv în contextul participării băncii la programele guvernamentale precum IMM Invest.

Citeste si...  BREAKING Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România / Afacerea din România este evaluată la 300 de milioane de euro sau mai mult

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img