Raed Arafat, mesaj dur pentru turiștii de la Cabana Capra: ”Au pus viața pompierilor în pericol”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avut o reacție acidă în cazul turiștilor de la cabana Capra.

Mai exact, șeful DSU a declarat că dacă turiştii care se află la cabana Capra au încălcat regulile care spun că drumul care duce către unitatea de cazare este închis, aceştia nu doar că şi-au pus vieţile în pericol, dar au pus în pericol şi vieţile tuturor salvatorilor care intervin, duminică, pentru evacuarea lor.

„Dacă drumul era închis şi s-a riscat pentru a se ajunge acolo încălcând regulile, înseamnă că turiştii şi-au pus viaţa lor în pericol, dar au pus şi viaţa pompierilor în pericol şi nu numai a pompierilor, a întregului corp de salvatori care a fost acolo”, a afirmat Raed Arafat, la Digi 24.

Amintim că acţiunea autorităţilor în zona cabanei Capra a început încă de dimineaţă, în jurul orei 8 iar aceasta poate dura câteva ore, a precizat oficialul din Ministerul Afacerilor Interne.

„Sperăm că se va termina această misiune la lumina zilei şi că vor putea să retragă după ce evacuează cele 50 de persoane care se află la cabană”, a adăugat Raed Arafat. Acesta a subliniat că intervenţia este una dificilă, întrucât avalanşa a antrenat şi copaci, iar zonele prin care se face coborârea trebuie eliberate. Raed Arafat a ţinut să sublinieze că în continuare, în zonă, nu este exclus riscul de producere a unor noi avalanşe.

Citeste si...  Studiu Hospitality Culture Institute: Bucureștenii plătesc, în medie, 10.5 lei pe o cafea

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img