PSD-PNL și UDMR ar vrea să reia schema de compensare cu 50 de bani pe litru a preţului la carburanţi

PSD-PNL și UDMR ar vrea să reia schema de compensare cu 50 de bani pe litru a preţului la carburanţi, iar mișcarea ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de 3 luni.

 

Schema a funcționat anul trecut, în perioada iulie-decembrie, și fost suportatată jumătate de companii, benevol, și jumătate de la bugetul de stat. Statul acorda reducerea doar daca și compania era de acord să o acorde. Mecanismul a funcționat și toate lanțurile mari au coborât prețurile cu cei 50 de bani pe litru. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la sfârşitul anului 2022 despre compensarea preţului la carburanţi că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona, în contextul în care prețurile din piață au scăzut semnificativ. Şeful Executivului a ţinut să precizeze atunci că este doar o măsură de suspendare, Guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că Guvernul va interveni dacă lucrurile intră „într-o zonă mult prea volatilă, în care să nu poată fie sustenabilă pentru economie şi cetăţeni”, dar nu este cazul la acest moment.

Citeste si...  Iohannis, atac la AUR: este esenţial să se acţioneze cu fermitate împotriva extremismului, populismului, xenofobiei, intoleranţei şi naţionalismului nesănătos

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img