Protest împotriva lui Zelenski în centrul Kievului. Presa ucraineană scrie că manifestanții joacă alături de „propaganda rusă”

blank

Zeci de oameni s-au adunat în Piața Independenței din Kiev. Ei scandează „Jos Zelenski” și „Îl vrem înapoi pe Valerii Zalujîi”, relatează Nexta și Știripesurse.

Presa ucraineană, controlată de stat, spune că protestatarii joacă alături de „propaganda rusă”.

Joi, Volodimir Zelenski a anunțat schimbarea lui Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate. Acesta a fost înlocuit de generalul Oleksandr Sîrski.

Schimbarea a venit pe fondul eșecului contraofensivei de vara trecută. În prezent, armata ucraineană se confruntă cu noi atacuri ale Rusiei, în special în est. Orașul Avdiivka este asediat de aproximativ jumătate de an.

Protestul din Kiev vine și pe fondul interviului acordat de Vladimir Putin lui Tucker Carlson. În acesta, printre altele, liderul rus a spus că este deschis pentru o pace în Ucraina.

Citeste si...  Germania a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Scholz: Facem ceea ce este necesar, dar dorim să prevenim o escaladare care ar putea duce la un război între Rusia și NATO

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img