Progres vizibil al armatei ucrainene în Sud-Est

În ultimele 72 de ore, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit realizări notabile în sectorul sudic al frontului și au ajuns pe a doua linie de apărare a Rusiei.

 

Acest lucru a fost comunicat de speakerul Consiliului de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, ale cărui cuvinte sunt citate de Bild.

El a spus că, în ultimele zile, partea americană a înregistrat un progres vizibil al armatei ucrainene, care avansează în regiunea Zaporojie.

Armata ucraineană a reușit să spargă liniile Surovikin sau dinții de dragon

„Am înregistrat câteva realizări notabile ale forțelor armate ale Ucrainei în ultimele 72 de ore”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate al SUA.

În această săptămână au existat informații că, pe frontul de sud, Forțelor Armate ale Ucrainei au spart pentru prima dată fortificațiile antitanc – așa-numita „Linie Surovikin” sau ”dinții de dragon”.

Succesul a avut loc lângă satul Verbove din regiunea Zaporojie. Potrivit presei occidentale, forțele ucrainene se deplasează în zona Rabotino și au succese în direcțiile de sud și est până la Verbove.

Anterior, descoperirea primei linii de apărare a armatei ruse în direcția sud a fost raportată de fostul comandant al trupelor americane în Europa, Ben Hodges.

Citeste si...  Peskov cere armatei protecţie după noul atac cu drone asupra Moscovei

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img