Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei hotărâri a Curții de Apel Oradea, ca răspuns la un dosar deschis de o firmă care nu a fost validată ca instalator. Institutul afirmă că a respectat întreaga procedură și va face tot posibilul pentru a relua programul.

Prin această hotărâre, executarea Deciziei de soluționare a contestației privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca instalator, publicată pe site-ul AFM la 28 august 2023, și întreaga procedură de publicare a listei instalatorilor validați, alegerea acestora de către beneficiari și încheierea contractelor de participare și finanțare sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei din dosarul 3168/111/2023, a transmis AFM într-un comunicat de presă marți.

Institutul a declarat că va depune o cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea pentru a debloca și relua Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 cât mai curând posibil.

AFM a subliniat că a respectat cu strictețe toate procedurile de validare/invalidare a instalatorilor conform Ghidului de finanțare al Programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de DHELECTRIC SYSTEMS SRL.

Conform informațiilor furnizate de AFM, la 12 mai 2023, Administrația Fondului pentru Mediu a cerut instalatorului DHELECTRIC SYSTEMS SRL să încarce în aplicație, în termen de 5 zile lucrătoare, atestatul emis de ANRE de tip B sau alte atestate care includ competențele de tip B, document care lipsea din dosarul depus pentru a participa la program.

În conformitate cu articolul 12, alineatul (3) din ghid, lipsa acestui document atrage respingerea cererii de validare dacă nu este transmisă instituției prin intermediul aplicației informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice în termen de 5 zile lucrătoare. Dosarul instalatorului DHELECTRIC SYSTEMS SRL a fost respins din cauza neîncărcării documentului lipsă în aplicația informatică în termenul stabilit, conform AFM.

Citeste si...  TRAGEDIE în Argeș: O femeie a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul într-o râpă

Instituția a informat că, în urma reanalizei în cadrul Comisiei de soluționare a contestațiilor, s-a confirmat motivul de respingere, decizie care a fost postată pe site-ul AFM la 28 august 2023.

Administrația Fondului pentru Mediu a asigurat că va depune toate eforturile pentru a clarifica situația și a debloca și relua Programul Casa Verde Fotovoltaice cât mai rapid posibil.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img