Prognoza meteo, 25 mai. Vreme caldă, dar instabilă. Vor fi ploi, grindină şi intensificări ale vântului. Zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 25 mai 2023. Vremea se va încălzi uşor, dar va fi instabilă cu precipitații si intensificări ale vântului în mai multe zone ale ţării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo. Joi, 25 mai 2023, vremea va fi instabilă, va ploua local și trecător, iar acestei prognoze i se alătură și grindină, ce se va resimți în zonele de munte, dar și în Cluj și Sibiu.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 14 grade Celsius. În anumite regiuni vântul va sufla cu peste 45-60 de km/h, în special în partea de sud și sud vest a țării, dar și în zonele montane.

Izolat pot fi înregistrate precipitații însemnate cantitativ, grindină și vijelii

Meteorologii anunță înnorări accentuate, mai ales după-amiaza și seara. De asemenea, vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică la munte, în vest, sud și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul țării, dar și asociat averselor.

În București se anunță o vreme caldă și instabilă. Temperatura maximă va fi de 25-27 de grade, iar temperatura minimă va fi de 12-15 grade Celsius.

În Constanța cerul va fi în mare parte înnorat, iar izolat se așteaptă furtuni, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 11 km/h. Temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

Ploaia și aversele nu vor trece nici de orașul Brașov, acolo unde vântul va sufla cu 6 km/h. Temperatura maximă în ziua de joi va fi de 22 de grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius.

Citeste si...  Subiecte simulare Evaluarea Națională Limba și literatura română 2023. Vezi ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Furtuni şi ploi în Oradea şi Focşani

În Focșani cerul va fi parțial înnorat, iar în unele zone este foarte posibil ca furtunile să apară, vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h. Temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

În Oradea vremea se va încălzi, însă sunt așteptate câteva averse de ploaie şi furtuni, iar maxima zilei va fi de 25 de grade Celsius. Pe timpul nopții sunt șanse să plouă, iar temperatura minimă va fi de 14 grade Celsius.

La Iași cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla dinspre NV cu o viteză de 15 km/h, iar temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius. Sunt șanse mari de furtună în unele zone, iar temperatura minimă va fi de 13 grade Celsius.

În Craiova vremea va fi caldă, însă cerul va fi înnorat, așteptându-se câteva averse de ploaie şi furtuni, iar vântul va sufla cu 11 de km/h. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius, informează ANM.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img