Prognoza meteo, 18 noiembrie. Vremea se schimbă complet. Vin ninsorile în România

Prognoza meteo 18 noiembrie 2023 cerul se va înnora treptat dinspre sud-vestul ţării. Ploile se vor extinde şi vor cuprinde jumătatea sud-vestică a teritoriului.

Prognoza meteo. ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală. Vremea se schimbă radical în următoarele ore în București. Sunt așteptate ninsori și lapoviță.

Prognoza meteo sâmbătă, 18 noiembrie 2023, în București

Cerul va fi noros şi va ploua (cantităţi de apă de 15…20 l/mp), iar în a doua parte a nopţii, trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea cu rafale de 50…55 km/h.

Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

Așadar, în intervalul 17.11.2023 ora 20:00 – 18.11.2023 ora 08:00, în zona municipiului București, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Cod portocaliu și cod galben de vreme rea în România

În intervalul 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Citeste si...  Joi, 7 septembrie, bucureștenii din Sectorul 2 au întâlnire cu primarul Radu Mihaiu, în Parcul Tei

Vremea în toată țara pe 18 noiembrie 2023

Cerul o să fie mai mult înnorat pe parcursul zilei. Vântul va sufla cu putere în aproape toate regiunile, în mod special la munte și în jumătatea de sud-est a țării. Se vor înregistra rafale de 60 – 70 km/h. Pe arii restrânse vor ajunge la 90 km/h în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Se vor semnala precipitații, iar la munte o să ningă viscolit. Ninsorile își vor face apariția și în estul Transilvaniei, dar și în jumătatea nordică a Moldovei spre finalul zilei. În restul regiunilor va ploua, însă trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Așadar, stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est a teritoriului și la munte. Se vor acumula 25 – 35 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 6 grade Celsius.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img