Prognoza meteo, 17 noiembrie. Ploi, lapoviță şi temperaturi scăzute. Zonele cele mai afectate

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru vineri, 17 noiembrie. Vremea va aduce temperaturi mai scăzute, ploi, lapoviță şi ninsoare la munte.

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme răcoroasă cu precipitații care se vor extinde în mai multe zone din ţară. Vor fi ploi, lapoviță şi ninsoare la munte. Vântul va avea intensificări temporare la munte și pe alocuri, în zonele joase de relief.

Prognoza meteo: în ţară

La munte, mai ales noaptea, vor fi lapoviță și ninsoare, iar în rest va ploua și pe spații mici se pot acumula cantități de apă însemnate. Treptat vremea se va ameliora sub aspectul ploilor. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât în intervalul precedent, cu precădere în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi slabe, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice şi la munte. La altitudini în general de peste 1400 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud, centru şi est. Viteza va fi de 45…55 km/h, iar pe creste peste 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade.

Unde va ninge viscolit

Cerul se va înnora treptat dinspre vestul-sud-vestul ţării. Ploile se vor extinde şi vor cuprinde ziua îndeosebi jumătatea sud-vestică a teritoriului. Treptat şi celelalte regiuni. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de precipitaţii mai însemnate, peste 20…25 l/mp. La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Citeste si...  Prognoza meteo, actualizată. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Viteze mai mici (în general de 45…55 km/h) vor fi în vest, sud-vest şi nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. La începutul zilei, izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo: Vremea în București şi la munte

În Bucureşti, valorile termice, îndeosebi cele din timpul nopţii, se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Astfel că maxima va fi de 13…14 grade şi minima de 5…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

La munte cerul se va înnora treptat dinspre masivele vestice. Pecipitaţiile se vor extinde şi vor cuprinde întreaga zona montană. Vor fi ploi, iar la altitudini de peste 1400 m. Vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, în special în sudul Carpaţilor Occidentali se vor acumula cantităţi de precipitaţii de peste 20…25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali. Rafale vor fi de 80…90 km/h, visolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Prognoza meteo – vremea în principalele orașe din țară
Prognoza meteo si temperaturile de vineri, 17 noiembrie 2023 în principalele orașe ale țării:

– Timișoara: 13 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 79%, Vân: 6 km/h

– Oradea: 11 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 84%, Vânt: 14 km/h

Citeste si...  Noul ministru al Economiei se scuză când vine vorba de turism: „Guvernul nu poate să facă ceea ce trebuie să facă operatorii” 

– Baia Mare: 8 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 88%, Vânt: 10 km/h

– Cluj Napoca: 9 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 77%, Vânt: 13 km/h

– Sibiu: 10 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 74%, Vânt: 21 km/h

– Alba Iulia: 12 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 80%, Vânt: 18 km/h

– Craiova: 14 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 61%, Vânt: 26 km/h

– Târgu Jiu: 13 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 70%, Vânt: 5 km/h

– Suceava: 8 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 73%, Vânt: 23 km/h

– Bacău: 11 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 64%, Vânt: 16 km/h

– Botoșani: 8 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 66%, Vânt: 23 km/h

– Miercurea Ciuc: 6 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 85%, Vânt: 13 km/h

– Brașov: 11 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 87%, Vânt: 16 km/h

– Ploiești: 15 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 63%, Vânt: 8 km/h

– Buzău: 15 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 54%, Vânt: 21 km/h

– Târgoviște: 14 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 60%, Vânt: 13 km/h

– București: 17 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 57%, Vânt: 18 km/h

– Iași: 9 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 64%, Vânt: 23 km/h

– Galați: 13 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 68%, Vânt: 10 km/h

– Brăila: 14 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 64%, Vânt: 8 km/h

– Constanța: 16 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 60%, Vânt: 10 km/h

– Tulcea: 13 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 73%, Vânt: 14 km/h, potrivit ANM.

Vă recomandăm să consultați zilnic starea vremii și să fiți la curent cu prognoza meteo ANM pe 10 zile, – inclusiv vremea de mâine și cea de astăzi, în special dacă vă aflați în București sau planificați să călătoriți acolo.

Citeste si...  Un înalt oficial maghiar susține că UE este pro-război și cu toate că Ungaria a făcut eforturi pentru o încetare a focului, UE nu este interesată să pună capăt conflictului

Nu uitați să verificați prognoza meteo pe 25 zile pentru o planificare pe termen lung și să fiți atenți la avertizările meteo de ultima oră, pentru a vă asigura că sunteți mereu pregătiți pentru orice schimbări ale vremii.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img