Prognoza meteo, 12 februarie. Vremea începe să se încălzească în toată țara, temperaturile cresc simțitor

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 12 februarie. Meteorologii au transmis că valorile termice din termomentre vor urca în toată țara. Vor fi înregistrate și 10 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 12 februarie. Vor fi înregistrate temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, iar cerul va fi variabil. Meteorologii au transmis că vor fi unele înnorări în prima parte a zilei în estul, sudul și centrul țării. În zonele montane și în Transilvania vor fi ninsori, iar pe arii restrânse se vor înregistra precipitații slabe.

Izolat vor fi condiții de polei și vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților de Curbură și Meridionali. În ceea ce privește temperaturile minime, mercurul din teromentre va coborî până la -10 grade Celsius. Vor fi înregistrate temperaturi de -2 grade Celsius în Moldova și în zonele depresionare din Transilvania. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 1 și 10 grade Celsius. Va fi ceață asociată cu chiciură pe parcursul nopții și dimineața.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis prognoza meteo și pentru Capitală. Meteorologii au transmis că vor fi unele înnorări în prima parte a zilei în București și este posibil să fie și fulguieli. Cerul va deveni treptat variabil și vântul va sufla slab și moderat. În ceea ce privește valorile termice, maximele zile se vor situa în jurul a 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî chiar și până la -6 grade Celsius.

Citeste si...  Un nou cutremur a zdruncinat România, vineri seară! A fost resimțit în mai multe orașe din țară

Vremea la munte și în Brașov

Va ninge slab și vor fi înnorări pe tot parcursul zilei în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat. Vor fi intensificări pe timpul zilei la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură. În aceste locuri rafalele vor depăși 60…80 km/h și vor viscoli ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă în aceste zone. Valorile termice diurne vor crește față de ziua anterioară. Pe timpul nopții și dimineața va fi ger în continuare.

Cerul va fi înnorat și pe timpul nopții sunt șanse de ninsoare pe tot parcursul zilei în Brașov. Temperatura maximă din ziua de vineri va fi de -1 grade Celsius. Valorile termice din timpul nopții vor scădea chiar până la valoarea de -7 grade Celsius, informează ANM.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img