Prognoză IEA: Maşinile electrice ar urma să reprezinte aproape o cincime din piaţa globală în 2023

Maşinile electrice ar urma să reprezinte aproape o cincime din piaţa globală în 2023, conform raportului Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), dedicat vehiculelor electrice (EV), transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Vânzările de vehicule electrice ar urma să urce cu 35% anul acesta, ajungând la 14 milioane de unităţi, reprezentând 18% din piaţă – de la doar 4% în 2020.
Trecerea de la automobile echipate cu motoare pe combustie la cele electrice va scădea cererea de petrol pe plan global cu cel puţin cinci milioane de barili pe zi (bpd), se arată în raportul IEA.
Pe plan global, peste jumătate dintre maşinile electrice de pe şosele sunt în China, care domină de asemenea producţia de baterii şi era responsabilă pentru 60% din vânzările de vehicule electrice în 2022.
SUV-urile şi maşinile mari reprezentau aproape două treimi dintre vehiculele electrice pe baterii din China şi Europa şi chiar mai mult în Statele Unite.
“În afara Chinei, este nevoie de producători de echipamente originale (OEM) pentru a oferi opţiuni de preţ competitive, accesibile, pentru stimularea vânzărilor de EV”, apreciază IEA.

Citeste si...  UE a acuzat Google de încălcarea regulilor antitrust în tehnologia pentru publicitate

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img