Produse lactate dintr-o fermă din Olt, direct în supermarket. Unde pot fi găsite delicioasele brânzeturi cu mărar şi chimen (VIDEO)

Produsele lactate făcute în ferma lui Emil Dobre, un crescător de capre din comuna olteană Icoana, sat Floru, au ajuns într-un supermarket care are magazine în toată ţara. Totodată, aceleaşi produse delicioase pot fi găsite, în fiecare duminică, în Piaţa Producătorilor Olteni de la Consiliul Judeţean Olt.

Emil Dobre se numără printre fermierii care au reuşit să adere la proiectul Profi „Punem Suflet”. Delicatese din brânză de capra pot fi găsite în magazinele din Râmnicu Vâlcea (2 magazine) şi Drăgăşani (1 magazin).

Cu Emil am stat de vorbă la Piaţa Producătorilor Olteni, care se desfăşoară în fiecare duminică, la Consiliul Judeţean Olt. Piaţa Volantă este organizată de Asociaţia Tinerilor Fermieri din Olt, cu sprijinul CJ Olt, şi reprezintă un proiect pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale  și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Modelul a fost preluat de Ministerul Agriculturii şi în mai multe judeţe din ţară.

„Am 500 de capre şi vin la Piaţa Producătorilor Olteni cu telemea de capră, proaspătă sau veche, telemea cu mărar şi chimen – aş putea să zic că astea sunt la specialităţi, cu chefir şi lapte. Vânzarea merge bine. Anul acesta am venit în permanenţă şi cred că este o iniţiativă excelentă, ne scapă de un drum, nu mai trebuie să mergem la Bucureşti sau în altă parte, vindem local şi e mai bine”, a povestit Emil Dobre.

Seceta este cea mai mare problemă a fermierilor, în acest an, spune bărbatul.

„Din 2008, am început mai profesional să mă ocup de această meserie, am început să am mai multe capete de caprine, dar cu animale ne ocupăm de când mă ştiu. Anul acesta a fost o secetă care a afectat toată agricultura. Islazurile parcă sunt arse, trebuie să venim cu suplimente de grăunţe.

Citeste si...  LIVE VIDEO | Mii de oameni la înmormântarea fetei ucise în Grădina Botanică din Craiova

Pentru mine, desfacerea nu este o problemă, chiar nu fac faţă şi sunt nevoit să mai refuz unele comenzi”, a mai afirmat Dobre.

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img