Producătorul rus de automobile GAZ a intentat un nou proces, de 200 de milioane de dolari, împotriva Volkswagen. Compania susține că măsurile VW de a părăsi piaţa rusă i-au pus interesele în pericol

Producătorul rus de automobile GAZ a intentat un proces în valoare de 15,6 miliarde de ruble (200,5 milioane de dolari) împotriva Volkswagen, arată înregistrările instanţei, adăugându-se altor două acţiuni în justiţie intentate la începutul acestui an, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Procesul, despre care nu au fost publicate detalii, a fost depus vineri, la Curtea Regională de Arbitraj Nijni Novgorod.
GAZ nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters. Volkswagen a refuzat să comenteze.
La începutul acestui an, GAZ a intentat două procese împotriva producătorului german de automobile, solicitând pierderi şi daune în valoare totală de aproximativ 545 de milioane de dolari, declarând că măsurile VW de a părăsi piaţa rusă i-au pus interesele în pericol.
Iniţial, GAZ a convins o instanţă să îngheţe activele Volkswagen în Rusia, în aşteptarea procedurilor judiciare, o decizie pe care instanţa a anulat-o în aprilie.
Volkswagen se pregăteşte să-şi vândă activele ruseşti, inclusiv fabrica sa emblematică din oraşul Kaluga, care are o capacitate anuală de producţie de 225.000 de vehicule, dar nu a fost luată nicio decizie şi este aşteaptată aprobarea guvernului rus.

Citeste si...  Un sindicat din Tarom cere ca Legea privind reducerea cheltuielilor să nu fie aplicată și companiei aeriene/ “Tarom nu va putea deveni profitabilă în aceste condiţii”/ Același sindicat a cerut recent donații pentru salvarea Tarom

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img