Producătorul de vopsele și lacuri Evolor anunță finalizarea achiziției fostei fabrici de vopsele Chempro, în urma unei investiții de 3 milioane euro

Evolor, producător de vopsele și lacuri, anunță finalizarea achiziției pentru fosta fabrică de vopsele Chempro și investiții în tehnologizare, proiectul având o valoare totală de 3 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă.
Prin achiziția fabricii Chempro, localizată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, compania transmite căva moderniza și va operaționaliza un spațiu de 3776 metri pătrați, pentru a găzdui noi capacitați de producție, logistice și administrative.
„La nivel național, compania Evolor ocupă locul 7 în topul producătorilor de lacuri, vopsele, adezivi și mortare, după volumul de business. În primul semestru al acestui an, Evolor a înregistrat o cifră de afaceri de 49 mil lei, în creștere cu 32,5% față de perioada similară din 2022. EBITDA a atins o valoare de 8,3 milioane RON, iar marja EBITDA s-a situat la 16,8% din cifra de afaceri, conform raportului pentru S1 2023”, se transmite în comunicatul de presă.
Parte din portofoliul holdingului Roca Industrydin decembrie 2021, Evolor estimează o creștere de 53% a cifrei de afaceri din momentul preluării și rezultatele din 2023. Cifra de afaceri aferentă anului preluării, 2021, este de 64 milioane lei, iar până la finalul lui 2023, Evolor țintește un volum de business de 98 milioane lei.

Citeste si...  Calea de urmat pentru dispozitivele negestionate

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img