Producătorul de uşi şi ferestre Barrier primește un ajutor de stat de peste 3 milioane euro pentru extinderea capacității de producție din Bacău

Barrier, producătorul de uşi şi ferestre, anunță că a finalizat investiția în extinderea capacității de producție a fabricii din Bacău, după ce a obținut integral finanțarea nerambursabilă, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul ajutorului de stat reglementat de HG 807/2014 și gestionat de Ministerul Finanțelor, potrivit unui comunicat de presă.
Compania transmite că valoarea totală a investiției în extinderea capacității de producție se ridică la peste 6,5 milioane de euro și vizează dezvoltarea și creșterea randamentului de producție prin achiziția unor utilaje performante și eficiente energetic, ce vor asigura un flux de producție superior.
Conform comunicatului, Barrier a depus proiectul de finanțare pentru sprijin nerambursabil la mijlocul anului 2021, iar pe parcursul lunii iunie a acestui an a obținut ultima tranșă de finanțare, ce îi va permite să acopere cu succes planul de investiții în extinderea capacității de producție tâmplărie PVC a fabricii din Bacău. 
„Investiția în extinderea capacității de producție a fost un pas firesc pentru noi, ceea ce ne va ajuta la continuarea procesului de dezvoltare al Barrier atât la nivel local, cât și pe plan internațional. Am accesat un grant de peste 3 milioane de euro cu sprijinul REI, care a răspuns mereu cu promptitudine solicitărilor noastre și a celor venite din partea autorităților. Această experiență, coroborată cu planurile noastre viitoare, ne fac încrezători să ne dorim să atragem și alte fonduri nerambursabile, care să ne ajute să dezvoltăm producția de ferestre și elemente de fațadă din aluminiu, precum și retehnologizarea fabricii de sticlă”, a declarat Adrian Gârmăcea, director general Barrier.
Urmare a finalizării investiției și atragerii grantului solicitat, Barrier estimează venituri de peste 11 milioane de euro exclusiv din contribuția noului proiect, în timp ce rulajul estimat pentru acest an, respectiv valoarea consolidată a activității – s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro.
În noua unitate de producție din Bacău au fost recrutați deja 100 de noi angajați, iar în următorii doi ani urmează recrutarea altor 100 de angajați, potrivit comunicatului.

Citeste si...  Compania clujeană Arobs și-a dublat cifra de afaceri și a înregistrat un profit net de 19,3 milioane lei în primul trimestru din 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img