Producătorul de camioane electrice Volta Trucks cere falimentul în Suedia

Producătorul de camioane electrice Volta Trucks a anunțat marți că a decis să solicite procedura de faliment în Suedia, după ce dificultățile întâmpinate la furnizori au îngreunat strângerea de fonduri, scrie Reuters.
Volta, care are sediul central în Suedia și operațiuni în Marea Britanie, a declarat că falimentul în luna august al furnizorului de piese pentru vehicule electrice Proterra și incertitudinea cu privire la furnizorul său de baterii au redus numărul de camioane pe care le putea produce și au făcut dificilă strângerea de capital suficient.
Volta a precizat că va depune în scurt timp o cerere de faliment și în Marea Britanie.
Într-o declarație, consiliul de administrație al companiei a afirmat că „nu a luat această decizie cu ușurință sau cu ușurință și este pe deplin conștient de impactul semnificativ pe care îl va avea asupra forței de muncă dedicate a organizației”.
Producătorul de camioane electrice strânsese aproximativ 300 de milioane de euro (316 milioane de dolari) de la investitori și a declarat că are un portofoliu de comenzi de peste 5.000 de vehicule.
Volta Trucks a ales o fabrică în Austria pentru a-și produce camioanele și a lucrat pentru producția de masă.
În ultimii ani, o serie de alte startup-uri din domeniul vehiculelor electrice au strâns miliarde de dolari de la investitori, dar majoritatea au avut dificultăți în a ajunge la producția de masă, iar pe măsură ce strângerea de fonduri a devenit dificilă pentru startup-uri, pe fondul creșterii ratelor dobânzilor, câteva dintre ele au dat faliment, inclusiv Proterra și Lordstown.

Citeste si...  Combinatul Liberty Galați anunță o investiție de 40 de milioane de lei într-o linie de acoperire a țevilor și conductelor

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img