Producătorul de aluminiu Alro prelungește contractul cu Airbus pentru livrarea produselor laminate plate din aluminiu

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că a aprobat trei noi proiecte de investiții, a semnat un nou contract cu Airbus, un principal producător de aeronave pentru furnizarea produselor laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, potrivit unui comunicat la Bursa de Valori București (BVB).
Compania transmite că a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, furnizarea de produse laminate plate începând cu 2017.
„Producția de plăci pentru industria aerospațială face parte din strategia Alro de diversificare a producției de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și a fost posibilă datorită investițiilor constante în tehnologii sofisticate. În ultimii 20 de ani, Alro a investit 885 milioane dolari în îmbunătățirea performanței tehnologice, diversificarea portofoliului de produse și îmbunătățirea eficienței generale”, potrivit comunicatului de la BVB.
Compania a înregistrat în primul semestru al anului o pierdere netă de 164 de milioane lei, comparativ cu un profit net de 15,3 milioane lei raportat în acelaşi interval al anului trecut. Cifra de afaceri a scăzut la 1,55 miliarde de lei în primul semestrul din 2023, față de 2,1 miliarde lei, ca urmare a cotațiilor în scădere ale LME și a închiderii temporare a rafinăriei de alumină ALUM.

Citeste si...  Un tribunal rusesc anunță că a înghețat activele Volkswagen din țară

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img