Producătorul britanic de cipuri Arm îşi construieşte propriul semiconductor

Producătorul britanic de cipuri Arm îşi construieşte propriul semiconductor pentru a prezenta capacităţile produselor sale, deoarece încearcă să atragă noi clienţi şi să îşi alimenteze creşterea în urma ofertei publice iniţiale (IPO) programată la sfârşitul acestui an, a informat duminică Financial Times, citată de Reuters. Arm, care este un furnizor major de proprietate intelectuală pentru multe companii de cipuri, nu are de gând să vândă sau să licenţieze produsul şi lucrează doar la un prototip.
Potrivit News.ro, care citează publicațiile internaționale, Arm va face echipă cu partenerii de producţie pentru a dezvolta noul semiconductor, a scris FT, citând persoane informate cu privire la această iniţiativă, adăugând că compania a construit o nouă echipă de ”inginerire a soluţiilor”, care va conduce dezvoltarea acestor cipuri prototip pentru dispozitive mobile, laptopuri si alte electronice.
Cel mai nou cip al companiei susţinute de SoftBank Group, la care a început să lucreze în ultimele şase luni, este ”mai avansat” decât oricând, a spus FT, citând directori din industrie.
Arm nu are de gând să vândă sau să licenţieze produsul şi lucrează doar la un prototip, a spus FT.
Arm este un furnizor major de proprietate intelectuală pentru multe companii de cipuri, în special în telefoane mobile, şi are parteneriate cu marii producători de cipuri cu contracte.
La începutul acestei luni, Intel a declarat că va colabora cu Arm pentru a se asigura că cipurile pentru telefoane mobile şi alte produse care utilizează tehnologia Arm pot fi fabricate în fabricile Intel. Arm nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Citeste si...  Veniturile Renault au crescut cu 7,6 în trimestrul III. Livrările de mașini Dacia au crescut cu 2,4% în ritm anual

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img