Procurorii din CSM spun că deputatul George Simion încearcă să-i intimideze și că le încalcă independența

Procurorii din CSM spun că deputatul George Simion încearcă să-i intimideze și că le încalcă independența, după ce copreședintele AUR George Simion, însoțit de aproximativ 100 de susținători, a venit la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) să protesteze față de amenzile date televiziunilor care-l susțin.

Deoarece nu a fost lăsat să intre, Simion și alaiul a luat la rând sediile Parchetului General, ministerul Mediului și Serviciului Român de Informații (SRI) sub pretextul că vrea să „trezească” funcționarii statului. CSM a reacționat.

Scandal la Parchetul General

Într-o campanie populistă transmisă live pe Facebook, Simion s-a certat cu jandarmii și a petrecut mai bine de o oră vorbind cu urmăritorii de pe telefon.

În holul Parchetului General, George Simion a susținut că procurorii „țin pe loc dosare care nu au verificare de la partid, de la băieți și de la ambasade. Au dosare politice comandate la adresa noastră”.

Deoarece nu a reușit să vorbească cu cineva, George Simion și susținătorii s-au îndreptat către sediul SRI. Acolo, atât ușile din față cât și din spate erau închise.

După ce a anunțat că este ziua lui, susținătorii i-ai cântat „Mulți ani trăiască”.

Singurii care au reacționat la periplul pre-electoral al lui Simion au fost procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Citește și: VIDEO Strigătul de libertate din 1989 nu ne mai spune prea multe azi

Reacția procurorilor

Aceștia arată că un membru al Parlamentului României a intrat în sediul Parchetului General  și „a făcut mai multe afirmații grave, susținând că procurorii așteaptă confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum și din partea „serviciilor și ambasadelor”.

Citeste si...  Fraudele pe internet au crescut de cinci ori de la începutul anului

„Secția pentru procurori își manifestă în mod ferm dezacordul față de astfel de afirmații publice, formulate într-o modalitate repetată și agresivă, cu depășirea limitelor admisibile ale discursului public și constată că acestea sunt de natură a intimida și afecta în mod grav independența procurorilor implicați în derularea procedurilor judiciare în curs, precum și de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfășoare”.

Procurorii din CSM mai atrag atenția la respectarea separației și echilibrul puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, „ce trebuie abordată în mod echilibrat și cu responsabilitatea necesară garantării independenței procurorilor, în vederea creșterii și consolidării încrederii societății în actul de justiție”.

Clipul lui Simion pe Facebook avea, la 8 ore de la publicare, 239.000 de vizualizări.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img