Procurorii din CSM au respins raportul în cazul procurorului Ardelean, acuzat că „nu s-a opus ideii de a se încerca o șantajare a președintelui CSM”

Procurorii din CSM au respins, în urmă cu o săptămână, raportul Inspecției Judiciare (IJ) care stabilea că magistratul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a încălcat normele Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Opt judecători din CSM nu cunosc legea de funcționare a instituției.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că, potrivit regulamentului CSM, verificarea încălcării normelor de conduită din Codul deontologic al magistraților poate fi făcută numai dacă Secţia a fost sesizata în termen de cel mult un an de la data săvârşirii acestora.

Decizia de sesizare a IJ a fost luată în mai 2023 de judecătorii din Consiliu, votul fiind de 8 la 1. Altfel spus, opt judecători din CSM nu cunosc regulamentul instituției care-i plătește, presupusele încălcări ale codului deontologic săvârșite de Ardelean fiind din 2019.

Verificare de mântuială

Secția pentru procurori din CSM a mai constatat că Inspecţia Judiciară nu a analizat, în concret, care dintre afirmaţiile/acţiunile imputate procurorului Ardelean se circumscriu prevederilor

Citeste si...  În Ungaria cutremur după cutremur! S-a zguduit pământul de 13 ori

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img