Primarul Clujului cere reorganizare administrativă: „România nu mai poate funcţiona cu 3.000 de UAT-uri”

Primarul Clujului cere reorganizare administrativă. Emil Boc s-a exprimat pentru reforma administrativ-teritorială, arătând că aproape o treime dintre UAT-uri nu au capacitatea să îşi pot acoperi cheltuielile.

Primarul Emil Boc a vorbit, în cadrul Summitului Autorităţilor Locale, despre nevoia unei reforme administrativ-teritoriale, arătând că aceasta ar trebui să devină prioritatea politică majoră în 2024 şi anii următori, potrivit Agerpres.

În calitate de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a subliniat, luni, importanţa reorganizării administrativ-teritoriale a ţării, în cadrul Summitului Autorităţilor Locale, la care au participat mai mulți reprezentanți ai instituțiilor statului, inclusiv premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Legea pensiilor adoptată în mare viteză de PSD, în ciuda opoziției PNL

Edilul clujean a mai menţionat că România nu mai poate funcţiona cu peste 3.000 de UAT-uri, în condiţiile în care aproape o treime dintre acestea nu au capacitatea să îşi asigure din venituri proprii resursele necesare.

„În privinţa provocărilor, de departe, pentru noi cea mai importantă prioritate este şi rămâne reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. Nu e locul şi nici momentul să ne întrebăm de nu s-a făcut. Cu toţii avem «o contribuţie» la faptul că nu s-a făcut până în acest moment. Dar, ea trebuie să devină prioritatea politică majoră a anului politic 2024 şi a anilor următori. De ce? Pentru că România se sufocă administrativ sub ochii noştri. România nu mai poate funcţiona cu peste 3.000 de unităţi administrativ teritoriale, iar o bună parte dintre ele – aproape o treime – să nu aibă capacitatea să îşi asigure din veniturile proprii cele necesare existenţei de zi cu zi. Avem zone urbane nefuncţionale, avem zone metropolitane nefuncţionale. Ştim că avem o boală, dar nu facem nimic”, a transmis Emil Boc, la Summitul Autorităţilor Publice Locale.

Citeste si...  Aproape 500.000 de elevi din România vor lua bursă de merit

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook / Emil Boc)

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img