Primăria Sectorului 6 urmează să amplaseze 143 de ghene supraterane, acolo unde cele îngropate nu pot fi amenajate

Primăria Sectorului 6 furnizează informații actualizate cu privire la amplasarea ghenelor de gunoi în zona pe care o administrează. În situațiile în care nu este fezabilă instalarea de ghenă de gunoi îngropată din diverse motive, se vor utiliza ghenă de gunoi supraterane.

În Sectorul 6, se vor instala un total de 143 de ghenă de gunoi supraterane, atunci când instalarea ghenelor îngropate nu este fezabilă din cauza prezenței utilităților sau a lipsei de spațiu. Aceste ghenă de gunoi supraterane sunt organizate în insule ecologice și sunt împărțite în 4 fracții, conform declarațiilor lui Ciprian Ciucu.

„Sunt insule ecologice tot pe 4 fracții: deșeuri biodegradabile, reziduale, hârtie/carton, plastic/metal. Am fost la Breaza, la producătorul care ne va livra aceste ghene moderne supraterane”.

Fiecare modul are o trapa prin care gunoiul este introdus și este direcționat către un container mobil echipat cu roți, care are o capacitate de stocare de 1.100 de litri.

Primăria Sectorului 6 a oferit o explicație pe pagina sa de Facebook cu privire la utilitatea și beneficiile acestor containere de gunoi supraterane pentru locuitorii Bucureștiului. Aceste containere sunt spațioase și permit o descărcare rapidă datorită sistemelor lor de fixare. Camioanele de salubritate pot colecta gunoiul cu ușurință, contribuind astfel la evitarea blocajelor pe străzi.

De asemenea, insulele ecologice sunt echipate cu camere de supraveghere alimentate de panouri solare.

Marius Gavriluț, directorul tehnic al companiei românești care produce aceste containere, subliniază că acestea sunt sigure și nu permit pătrunderea nimicului în interior.

„Totul este închis, nimic nu poate pătrunde în interior. Ușa se deschide cu o cheie specială doar de către salubristul care vine, în ziua stabilită, să ridice deșeurile. În plus, containerele se pot curăța ușor”.

Citeste si...  1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale, găsite într-un camion condus de un şofer din Ucraina la intrarea în ţară

În plus, prin eliminarea tomberoanelor tradiționale actuale, se speră că numărul gândacilor și al șobolanilor va scădea, conform speranțelor primarului Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, subliniază că aceasta este doar începutul, deoarece în următorii ani vor exista astfel de insule ecologice peste tot.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img