Primăria Cluj-Napoca mărește taxele pentru abonamentele de parcare

Primăria Cluj-Napoca mărește taxele pentru abonamentele de parcare. Rata inflației de peste 13% „umflă” taxele de parcare, la Cluj-Napoca, în 2024. Indexarea tarifelor cu indicele de inflație aduce scumpiri de până la câteva zeci de lei pentru un loc de parcare.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat, joi, procedura de consultare publică privind stabilirea nivelului taxelor administrate de către Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor din Municipiul Cluj-Napoca pentru anul 2024.

Potrivit documentului lansat în dezbatere publică, taxele pentru un loc de parcare cresc cu 13,8% în 2024, reprezentând indicele de inflație, procedură ce are loc în fiecare an, potrivit legislației în vigoare. În cazul abonamentelor mai scumpe, indexarea aduce majorări de zeci de lei la tariful actual. În majoritatea cazurilor este vorba, însă, de scumpiri de câțiva lei.

„Taxele administrate de către Serviciul Public de interes local pentru administrarea parcărilor sunt propuse spre a fi stabilite pentru anul 2024 ținând cont de nivelul aprobat al taxelor pentru anul 2023, indexate cu indicele de inflație de 13,8% postat pe site-ul Institutului Național de Statistică”.

Nivelul de taxare pentru plata orară a parcărilor din zonele 1 și 2 rămân neschimbate în 2024.

„De precizat este faptul că pentru zona centrală, taxa orară aferentă zonei 1 și zonei 2 este propusă a fi stabilită pentru anul 2024 la nivelul celei aplicate în anul 2023, în considerarea faptului că se urmărește încurajarea staționării de scurtă durată și utilizarea locurilor de parcare de către mai multe persoane”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Jurista de la Spitalul Lupeni care înregistra mesaj cu tentă sexuală în timpul programului, iertată de conducere

Citeste si...  Săptămâna de lucru de 4 zile. Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă vrea extinderea măsurii la nivelul UE

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Emil Boc / Facebook)

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img