Prima lectură la Guvern pentru proiectul legii privind măsurile economice

Proiectul legii de asumare a răspunderii privind măsurile economice va fi discutat, în primă lectură, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri după-amiază, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

 

„În acest moment, toate cele prinse în legea de asumare, pe care doresc să o trec astăzi prin şedinţă de Guvern, fiind la prima lectură, au fost convenite în coaliţie, asumate, ţinând cont de contextul în care ne aflăm. Nu a fost dorinţa mea ca după două luni de prim-ministru să vin cu măsuri de modificare a Codului fiscal. Am încercat… Azi de dimineaţă am avut întâlniri cu ONG-urile. Urmează (…) să avem întâlnire tripartită şi cu sindicate şi cu patronate. Deci, a fost un dialog permanent, nu a fost nimic făcut pe ascuns”, a precizat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că măsurile fiscale nu coincid cu reforma fiscală prevăzută în cererea de plată numărul 4 din cadrul PNRR.

Potrivit prim-ministrului, în cadrul Guvernului vor fi analizate şi amendamentele depuse de către parlamentari.

„Urmează, în Parlament, să se vină cu amendamente şi vedem, prin şedinţă de Guvern, pe care ni le asumăm sau nu. Sunt nişte măsuri fiscale, nu vorbim de reforma fiscală prevăzută în cererea de plată numărul 4 de anul viitor. Sunt două lucruri total diferite. Să încercăm să ne încadrăm cât mai aproape de ţinta de deficit asumată de către un Guvern al României, indiferent cine l-a condus sau din ce coaliţie a fost creat. Mi se pare un test de maturitate politică şi nu numai”, a explicat premierul.

Citeste si...  Demență putinistă: imagini de la Alba Iulia prezentate ca invadarea Republicii Moldova

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img