Președintele Croației, Zoran Milanovici, spune că reprezentanții UE tratează țara sa „ca și cum am fi retardați: O astfel de relație irită profund”

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a comparat relația dintre Uniunea Europeană și unele dintre țările membre ca aceea dintre cineva care se crede părintele unui copil cu „probleme de dezvoltare”. El a declarat că țara sa, Croația, a fost tratată astfel, dar și Ungaria sau Polonia în trecut. Milanovici a făcut aceste declarații în cadrul unei vizite oficiale efectuate la Budapesta, relatează Danas.

El a dat exemplul unei scrisori trimise luna trecută de Joseph Borell, vicepreședintele Comisiei Europene. Milanovici a numit textul drept „plin de minciuni” și consideră că tratează țara ca și cum „am fi retardați”.

„Acum o lună, Borell a trimis Croației o scrisoare plină de minciuni, în care ne tratează ca și cum am fi retardați”, a spus Milanovici, supărat că țara sa nu poate participa la misiunea ALTHEA din Bosnia.

Președintele croat a comparat situația cu aceea în care „un copil cu dizabilități îl întreabă pe tutore dacă se poate duce afară, iar mama îi spune că nu poate pentru că e întuneric, doar că discuția are loc la prânz”.

„Croația nu este acest copil. Acest gen de relație irită profund. Azi este Ungaria, mâine va fi o altă țară care trebuie disciplinată. Și Polonia era în aceeași situație, ieri. Acum, beneficiază de o pauză din cauza circumstanței cu Ucraina”, a menționat Milanovici.

Acesta nu s-a oprit și a reiterat ceea ce a menționat zilele trecute, anume că în Ucraina se desfășoară un război-proxy al NATO cu Rusia.

„Este un război-proxy în care singura victimă este Ucraina. Washingtonul și Moscova trebuie să se așeze la masa negocierilor și s-o rezolve, nu Berlin sau Parisul. Apoi, îl citez pe ministrul apărării din Ucraina, care a spus că NATO luptă împotriva Rusiei. Dar nu se discută despre asta. Nu voi permite ca să fim transformați într-un câine dintr-o haită care se duce și latră”, a concluzionat Milanovici.

Citeste si...  Polițiștii italieni caută două românce! Femeile au sedus și jefuit mai mulți italieni

Reamintim că la ultimul Consiliu JAI, Croația a fost acceptată în spațiul Schengen, în timp ce România și Bulgaria, nu.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img