Presa grecă. România sau te ridică sau te coboară / Cazul Alpha Bank versus OTE

România s-a transformat recent într-un factor de reglare pentru mai multe companii grecești listate la Bursa din Atena. În centrul atenției se află fuziunea dintre UniCredit România, parte a companiei italiene UniCredit, și Alpha Bank România, scrie publicația greacă Oikonomikos Tachydromos.
În același timp, performanța operatorului elen de telefonie OTE în România a fost unul dintre principalele motive pentru prudența manifestată de piață (alături, desigur, de problema telefoniei fixe). Deși prezența lui Mazarakis la conducerea filialei din România a îmbunătățit imaginea grupului, veniturile totale ale Telekom România Mobile au scăzut cu 7,4% la nivel de trimestru. De asemenea, se știe că activitățile din România continuă să fie afectate de reducerea tarifelor de terminare a apelurilor, dar și de acțiunile de promovare pentru păstrarea bazei de clienți.

Citeste si...  Gigantul bancar Credit Suisse a înregistrat anul trecut o pierdere de 7,9 miliarde de dolari, cea mai mare pierdere anuală din 2008 până în prezent. Banca elvețiană afectată de scandaluri se așteaptă la o altă „pierdere substanțială” în 2023

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img