Premierul Marcel Ciolacu, după o vizită la fabrica turco-americană Ford din Craiova: Noul model Tourneo e “o maşină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc”. Primele modele electrice se vor lansa anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita la fabrica Ford Otosan din Craiova, că o mașină ca noul Tourneo poate rivaliza cu orice model concurent produs în altă fabrică a lumii, transmite News.ro. Premierul a spus chiar că mașina cu brand american are “în mod clar suflet oltenesc”. Acesta a fost prezent la lansarea noilor modele Ford Curier Transit şi Tourneo, realizate la Craiova. Ciolacu a menționat că primele modele electrice Ford produse în România se vor lansa anul viitor.
“Am fost mai devreme şi am văzut trei hale de producţie. M-a impresionat atât nivelul tehnologic, cât şi profesionalismul tuturor angajaţilor care lucrează aici! Mai mult, am făcut un test-drive cu noul Tourneo şi vreau să spun că sunt mândru că o asemenea maşină, care poate rivaliza cu orice model concurent produs în altă fabrică a lumii, se face aici, la noi, în România!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la Craiova, adăugând că dubla lansare ar fi “o reuşită majoră pentru industria auto românească”.
Şeful Executivului a arătat că ”este o maşină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc”.
”Nu spun asta doar pentru că se vede că s-a pus mult suflet în tot ceea ce s-a făcut aici. O spun mai ales pentru că la Craiova există şi fabrica de motoare, iar motorul este practic sufletul oricărei maşini. Vă daţi seama că eu am prins şi ceea ce se fabrica pe vremuri, aici, la Craiova, mai întâi, vechiul Oltcit de pe vremea comunismului, iar apoi, după Revoluţie, maşinile Daewoo. Asta arată că există aici o tradiţie îndelungată a priceperii, a talentului, a muncii susţinute şi bine făcute. Iar valoarea muncii dumneavoastră este reflectată de faptul că producţia realizată în 2022 de uzina Ford reprezintă cel mai ridicat volum din istoria fabricii din Craiova, luând în calcul şi perioadele Oltcit şi Daewoo. Şi sunt convins că anul acesta veţi depăşi acest record”, a precizat Ciolacu.
Potrivit premierului, ”uzina este rezultatul unui parteneriat strategic turco-american, încheiat anul trecut, când Ford Otosan a preluat această uzină”.
”La acea vreme, mulţi au ridicat din sprâncene şi au fost reticenţi. Eu, nu! Cunosc foarte bine atât pragmatismul american, cât şi determinarea şi angajamentul marilor grupuri de afaceri din Turcia de a demonstra că o asemenea investiţie este una de succes. Iar cifrele – care, pentru mine, ca premier, au o mare însemnătate – arată că acest proiect este deja un mare succes: investiţii de aproape 500 de milioane de euro în următorii trei ani, recrutarea a 1.300 de salariaţi atât la uzina de maşini, cât şi la cea de motoare, creşterea capacităţii anuale de producţie la peste 270.000 de unităţi la vehicule şi la 350.000 unităţi de motoare”, a arătat Marcel Ciolacu.
”Ca premier al României, consider că orice asemenea investiţie majoră în economia noastră trebuie susţinută. Din mai multe motive. În primul rând, pentru că activitatea aceste uzine produce o creştere a bunăstării nu doar în municipiul Craiova sau în judeţul Dolj, ci în întreaga regiune de dud a ţării. În al doilea rând, pentru că o mare parte dintre aceste maşini impecabile, produse de mâinile a mii de salariaţi români, sunt exportate în întreaga Europă. Asta înseamnă sute de milioane de euro care intră în România an de an. Şi, în al treilea rând, pentru că românii pot cumpăra automobile de calitate produse la noi, în România, atât pentru transportul de marfă, cât şi pentru familie. Aşadar, îi invit să cumpere noile modele! În fapt, îi invit să Cumpere Româneşte! Este cel mai bun mod de a ne arăta aprecierea faţă de rezultatul muncii performante a mii de angajaţi români în faţa căror mă înclin cu respect”, a spus el.
Şeful Executivului a mai spus că vrea să revină aici anul viitor, când se vor lansa primele modele electrice Ford produse în România”.
 
 

Citeste si...  Șeful Renault transmite că normele de emisii poluante Euro 7 propuse de Comisia Europeană vor distrage industria auto de la electrificare

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img