Premierul Marcel Ciolacu, după întâlniri cu mediul de afaceri: Guvernul a identificat resursele pentru a aloca mai multe fonduri pentru Educație și Sănătate

Premierul Marcel Ciolacu a avut marți consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România. Premierul a afirmat că a identificat măsurile necesare care să furnizeze resursele pentru a aloca mai multe fonduri pentru Educație și Sănătate.
„Guvernul României este angajat să mențină deschise toate căile de finanțare europene, fapt ce implică punerea în aplicare a reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Economia națională și cetățenii români au nevoie de investiții și de servicii publice de mai bună calitate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, reprezentanții Executivului au prezentat mediului de afaceri principiile care stau la baza planului de măsuri economice, aflat acum în curs de elaborare la nivelul Executivului.
„Scopul acestui plan este să permită statului român atât accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, cât și să determine mai multă strictețe în privința cheltuielilor publice. Membrii Executivului au menționat că prin aceste măsuri sunt identificate resurse suplimentare pentru a îndeplini angajamentul public de a aloca mai multe fonduri pentru cele două sectoare publice esențiale, Educația și Sănătatea. Guvernul rămâne deschis dialogului și consultărilor cu mediul de afaceri”, arată comunicatul Guvernului.

Citeste si...  Italia confiscă aproape 780 de milioane de euro de la Airbnb, pentru presupuse fapte de evaziune fiscală

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img