Poți să slăbești cu cofeină multă! Dar care sunt riscurile?

Multe persoane din întreaga lume își încep diminețile savurând o cafea pentru un boost de energie, de cele mai multe ori un boost esențial pentru o zi plină. Un studiu recent arată că acest obicei poate să aibă mai multe efecte pozitive asupra corpului nostru decât energia însăși. Riscul de diabet scade și există dovezi care atestă că rata de metabolizare a cofeinei poate avea un impact asupra greutății noastre.

Dr. Dipender Gill, cercetător clinic la Imperial College London, a făcut parte din echipa de cercetători care a lucrat la acest studiu și a făcut câteva clarificări pentru Sky News. Acesta a declarat că această nouă cercetare a analizat impactul geneticii, ceea ce face ca rezultatele să fie mai consistente decât cele obținute anterior. Dacă studiile efectuate anterior nu au reușit să facă legătura directă între consumul de cofeină și slăbit, Dr. Gill speră că aceste noi rezultate vor fi folosite „pentru a direcționa cercetările ulterioare, inclusiv potențiale studii clinice”.

Acesta a declarat pentru agenția de presă PA faptul că „95% din cofeină este metabolizată de o enzimă”, iar două gene numite CYP1A2 și AHR afectează funcția și nivelul acestei enzime.

Analizând aceste variante genetice care îi fac pe oameni să metabolizeze cafeina mai repede sau mai încet, studiul a constatat că cei care metabolizează mai încet au niveluri plasmatice mai ridicate de cafeină și au un indice de masă corporală mai mic și un risc mai mic de diabet. „Cofeina din plasmă este cea care face acest lucru”, a spus el.

Dr. Gill a declarat că  acest lucru înseamnă că persoanele care metabolizează mai lent cofeina au mai multe șanse de a fi mai slabe și de a avea un risc mai mic de diabet: „Dacă sunteți un metabolizator mai rapid, aveți niveluri plasmatice mai scăzute de cofeină și sunteți, în medie, la nivelul populației, cu un risc ușor mai mare de diabet și aveți un indice de masă corporală ușor mai mare”.

Citeste si...  Pericolul din ceașca de cafea. Ce boală puteți face dacă o consumați în exces

Dr. Gill a declarat că, în prezent, nu este clar ce proporție din populație metabolizează cofeina mai rapid.

Studiul a inclus aproape 10.000 de persoane care participau la șase studii pe termen lung. Noua cercetare a fost publicată în revista BMJ Medicine.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img