Pompierii din mai multe judeţe, trimişi în Ialomiţa şi Constanţa, unde este Cod ROŞU de viscol

Ca urmare a avertizărilor generale emise de către Administrația Națională de Meteorologie,  COD ROȘU de intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate redusă, în județele Ialomița și Constanța se suplimentează mijloacele de intervenție

În sprijinul ISU Ialomița sunt trimise 5 camioane și 5 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Brașov, ISU Dâmbovița, ISU Prahova, ISU Vâlcea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

În sprijinul ISU Constanța sunt trimise 8 camioane și 8 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeș, ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinți, ISU Olt și ISU Teleorman.

Generatoarele ISU permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

„Readucem în atenție faptul că, încă de ieri, la nivelul județelor aflate sub incidența codurilor de vreme severă, peste 4.000 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale, pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile.

Astfel, în contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor privind producerea unor fenomene meteorologice periculoase determinate de precipitații abundente și viscol, care vizează mai multe județe din țară, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă”, transmite IGSU.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, în sprijinul forțelor locale de intervenție în cursul zilei de ieri au fost dislocate personal și tehnică din alte județe, după cum urmează:

ISU B-IF- câte 1 autospecială pentru transport victime multiple la ISUJ Constanța și ISUJ Ialomița;

Citeste si...  Decizia lui Ceauşescu de a opri consolidarea blocurilor, după cutremurul din 1977, are efecte şi astăzi

Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență ( USISU) – 1 șenilată în sprijinul ISU Constanța;

ISU Galați – 1 șenilată în sprijinul ISU Ialomița;

ISU Mureș – 1 autospecială pentru transport victime multiple în sprijinul ISU Buzău.

„Evoluția situației din teren este și va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, astfel încât  gestionarea situațiilor de urgență să fie realizată cu promptitudine”, mai arată pompierii.

Recomandări pentru populație:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img