Polițiștii de frontieră au capturat peste 1 milion de comprimate de Xanax (Alprazolam)

Cea mai mare captură de pastile cu efect psihoactiv a avut loc duminică, 27 august, la Punctul de Trecere a Fronterei Bechet, Dolj, acolo unde polițiștii de frontieră au descoperit peste 1 milion de comprimate de Xanax (Alprazolam), cu o valoare de piață de peste 3 milioane de euro. Comprimatele erau ascunse într-un camion care transporta semințe de floarea soarelui din Bulgaria către Suedia.

 

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de traffic de droguri de risc, transmite Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Comprimatele cu efect psihoactiv ar fi trebuit să ajungă în Suedia

Iată cum au descoperit polițiștii de frontieră transportul de Xanax:

  • „În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion.
  • Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.
  • Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier.
  • Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente.
  • În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se arată în comunicatul IGPF.
Citeste si...  Putin face cu ochiul Europei

Șoferul bulgar care transporta comprimatele, arestat preventiv

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img